Tweet This
Back to All Events

Jan Arild Sørnes m/band - Gamle Total Scene & Bar

Jan Arild Sørnes er et kjent navn i musikklivet i store deler av Nord- Norge Troms og Finnmark, og med deltakelse I tv 2´s store underholdnings satsing I 2009 “DET STORE KORSLAGET” og som kor medlem I Team JØRN har flere fått opp øynene for denne soulige raspete blues stemmen fra Finnmark.

Med erfaring fra noen tidligere utgivelser som ikke har fått den helt store oppmerksomheten ga Jan Arild ut «Twist»og utgivelsen til Jan Arild Sørnes som kom i 2008 fikk gode anmeldelser i mange nordnorske aviser og i tidsskriften BLUES NEWS fikk han 9 av 10 poeng den inneholdt sju låter i rock-, blues- og soullandskapet og fikk høy rotasjon med låta “love and affection” blant annet på Radio Norge.
De siste årene har han gitt ut musikk med høy blues og soul sjenager og med nordnorske tekster og gode terningkast både i Bluesnews og andre nasjonale aviser.

Den nordnorske musikken, med nordnorske tekster, har tatt over radiostasjonene lokalt og nasjonalt. Musikken er enkel i uttrykket, men skjuler mange nyanser og rom. Historiene står i fokus, og gjenspeiles i antall vers. 

Ramsalte og levende historier om kjærlighet, dama som tømme hvitvina min i dass og kjøre bilen min tel vrak. Og at ho «Lisa, Lisa ekspeditrisa har problem i Houston. Så vent - ikkje legg på, æ e evig ung - Æ e nordlending æ!!! Noen titler som både har skapt historie, og er en historie i seg selv.

”Kave rundt”, sammen med Vidar Busk, ”Ta Mæ med” og ”Slå dæ ned” er noen av singel titlene på̊ den nye utgivelsen til Jan Arild Sørnes.


Først nå, etter 25 år som musiker, 2 utgivelser på engelsk og en norsk utgivelse og mange tilbakemeldinger fra kolleger og publikum om «at nå var det på tide å gjøre låter med nordnorske tekster og musikk på nordnorsk». Selvfølgelig i den sjangeren han trives best i….. blues og soul. Resultatet? Gode terningkast og mye radiospilling!

Nå jobber Sørnes med å spille inn nye låter til neste norskspråklig innspilling - noe han nå vil teste ut på publikum.

Jan Arild Sørnes inspirasjon i den blå musikken til bl.a. Delbert McClinton, Ray Charles, Joe Cocker, Willie Dixon, John Hiatt og Muddy Waters.

Videoen ”Man of your dream” ble mye spilt på NRKs Blues Jukebox. (Sjekk ut youtube) Søk gjerne etter J. A Sørnes på̊ Spotify!

BEST LIVE
Sitat aviser og radiostasjoner
”Om det er et sunnhetstegn for bluesen er vel tvilsomt. Vi får tidlig nok, og tar turen ned på Fagers der Jan Arild Sørnes med sin pianist Olle Nyberg skal underholde. Sørnes og Nyberg spiller en veldig god mix av blues og soul. Både egne låter og velkjente coverlåter blir presentert på̊ en veldig bra måte. Duoen an- befales, og kan også fås med fullt band.” 
Sitat fra Bluesnews, Geir Norlid. 

NRKs Radio Rock kalte Jan Arild Sørnes ”mannen med den råe bluesstemmen” under et intervju under åpningen av Notodden Bluesfestival fredag 31. Juli 2015

”Jan Arild Sørnes er som å høre Delbert McClinton på̊ norsk” 
Sitat, Bookingansvarlig for Stopp Pressen i Oslo under J.A Sørnes sin konsert 2015

Etter 30 år på veien i Nord-Norge, Sverige, noen flotte runder på Sør-og Østlandet, inkludert Notodden Bluesfestival, så er Jan Arild Sørnes med band igjen klar for Østlandet - og ellers land og strand.

Våren og høsten er under booking. Sørnes vil reise rundt og dele sitt nye materiale - samt spille låter som har fulgt han gjennom hans musikalske oppvekst. For entusiastiske tilhørere. 

Med seg på turneen har han med seg sitt Elektriske Band som foruten Sørnes selv består av

Olle Nyberg – hammondorgel og piano, 
Fra Sollerøn i Sverige, en av Sveriges mest brukte pianister innen blues og soul spilt med b.l.a sDelillos,Ulf Lundell, Bjørn Afzelius,Michael Wiehe, Sven Ingvars, Andrew Strong, Dr Hook b.l.a

Axel Arnesen - el gitarer
Bosatt i Oslo er ekte Drammenser. Har spilt med b.l.a Jørn Hoel, Street Legal, JAZ band. Har vært Sørnes sin faste gitarist siden 1996 både på utgivelser og live.

Sigbjørn Thomassen - el gitarer
Sigbjørn Thomassen er en 26 år gammel gitarist fra Alta men bosatt i Oslo. Han er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø og har de siste årene vært en markant musiker over hele Nord-Norge der han har spilt på blant annet Barentsjazz i Tromsø, Nordland Musikkfestuke i Bodø. Sigbjørn har bakgrunn fra band innenfor en rekke ulike sjangre,.

Finn Håkon Borgi - trommer og perkusjon
"Utflytta setesdøl som har bodd i Oslo siden starten på 2000-tallet. Har jobbet med flere norske og utenlandske artister og band innen roots-, country- og blues-sjangeren."

Endre Hoff - bassgitar
Endre Hoff har variert bakgrunn, og har spilt i bass i en rekke bandkonstellasjoner. Høsten 2013 flyttet han til Liverpool for å studere musikk ved LIPA. Nå bosatt i Oslo og spiller bass for artister som Biru Baby, Surfalot, Kajander.

Earlier Event: November 11
Stein Torleif Bjella - Bølgen Kulturhus
Later Event: November 11
Ole Martin Iversen - Boondocks Hideout