Tweet This
Back to All Events

Foajekonsert: ORK Balkanorkester - Bølgen Kulturhus

Balkanorkesteret Ork som startet opp i november 1981 fylte i fjor 35 år. Ork er en dreven utøver innenfor sjangeren balkanmusikk som har innslag av klezmer- sigøyner- og folkemusikk fra hele Balkan. Ork har denne besetningen: Bjørn Jakobsen, Tønsberg, fele, bouzuki, tamboura, mandolin, Grete Berge, Sandefjord, trekkspill, Marianne Eide Larsen, Larvik, klarinett, vokal, Jo-Dagfinn Larsen, Larvik, trompet, bass, Peter Seeger, Sandefjord, gitar, vokal, Thure Haugseth, Kongsberg, tapan, og John Iversen, Sandefjord, ulike håndtrommer (tapan, tabla, tarabouka) og vokal.

Balkanorkesteret Ork oppsto i kjølvannet av den store interessen for etnisk dans og musikk på 70-tallet. På Grepan pensjonat på Tjøme foregikk i perioden 1974 – 2001, den årlige happeningen som etter hvert bare het «Grepan». Hvert år i august deltok folk fra hele landet på dansekurs, sangkurs, og etter hvert, og ikke minst, også musikerkurs. Innleide instruktører og eksperter på balkansk folkemusikk og dans øste av sin kunnskap og ivrige deltakere bygget opp en stor kompetanse på dette feltet gjennom disse årene. Musikken fra denne tiden holdes fortsatt levende. Det blir fengende rytmer, skeive taktarter og melodisk mollstemt i uvante tonearter.