Tweet This
Back to All Events

Dypdykk i musikkhistorien: The Residents - Bølgen Kulturhus

The Residents – det ultimate kultband

– Foredraget av Knut Tore Abrahamsen, musikkavdelingen, Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

The Residents er kanskje det ultimate kultband. Bandet er fra USA og ble dannet på slutten av 60-tallet, men er mer et kunstnerkollektiv enn et tradisjonelt band. De har blant annet laget filmer og multimediaproduksjoner innenfor avantgarde-kunst. Gruppen holder fortsatt koken og har greid å holde sine sanne identiteter skjult (mer eller mindre) i over 40 år og et av varemerkene er masker som er gigantiske øyeepler. De har kritisert og harselert med fenomener i fortida og samtida, og ingen kan føle seg trygge når det gjelder The Residents satiriske penn. Det visuelle har alltid vært viktig, ikke minst fordi man aldri ser ansiktene på medlemmene i bandet. Men alt som oser av kult, mystikk og avantgarde med bandet hadde betydd lite i en musikkhistorisk sammenheng hvis det ikke hadde vært for all den fantastiske musikken de har laget. Eksperimenterende? Ja. Mainstream? Nei. Forutsigbart? Nei. Spennende, interessant og vakkert? Ja, ja, ja! Gjør deg klar til muldvarp-sivilisasjon i 3 deler. Lese og lyttetips!

Earlier Event: October 31
Albert & Anna - Nøtterøy Kulturhus
Later Event: November 1
Seniorfotokurs i Horten