Tweet This
Back to All Events

En magisk aften med Tore Frost - Kunstforeningen Verdens Ende

Filosof Tore Frost holder foredrag om Kunstforeningen Verdens Endes første ti år i forbindelse med 30 års jubileumsutstilingen "De Første"

tore-frost-web-22256649_1446709548777609_4940700286571189769_o.jpg


Frost vil ta publikum med på en reise fra foreningens nomadiske oppstart til ervervelsen av huset foreningen eier i dag, den gamle Prestegården i Budal. Gjennom foredraget vil Frost gi publikum et innblikk i prosessene rundt arkitekten Sverre Fehns utkast til et kunstgalleri på Verdens Ende, og noen av høydepunktene er presentasjonen av Kunstforeningen Verdens Endes teatertog til Bergen og de tre Tjøme-symposiene i kunsforeningens regi.

Siste del av foredraget gjennomgår dramatikken rundt kunstforeningens ervervelse av Den gamle Prestegård i Budal. En rød tråd i foredraget er presentasjonen av kunstforeningen som en i startfasen nomadisk forening til den blir eier av egen bolig. Alle kunstnerne som jubileumsutstillingen dekker blir nærmere presentert i dette foredraget:

Finn-Henrik Bodvin (skulptur, grafikk, tresnitt)
Herdis Maria Siegert (fotografi)
Arne Bjørnstad (keramikk, maleri)
Cecillie Morgenstierne (keramikk)
Anne-Mette Høisether (smykker)

Det varer i ca en time og etter foredraget er det tid til diskusjon og servering. 

Velkommen!

Later Event: October 22
Teatro Delusio - Bølgen Kulturhus