Tweet This
Back to All Events

Etterlyst: Jesus - Bølgen Kulturhus Larvik

Bjørn Eidsvåg og Svein Tindberg på teaterturné

I hele høst har Bjørn Eidsvåg spilt forestillingen «Etterlyst: Jesus» for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. Nå tar han med seg forestillingen på Norges-turné.

Etterspørselen etter å få satt opp stykket på lokale scener har vært enorm, og høsten 2017 tar Eidsvåg med seg forestillingen til kulturhus og teatre rundt om i landet. Med seg har han skuespiller Svein Tindberg og sitt faste band, som alle står på scenen med ham i stykket.

Etterlyst: Jesus, som er skrevet av Eidsvåg, fikk fremragende kritikker i landets aviser etter premieren i august, og har vært en ubetinget publikumssuksess.

Om Etterlyst: Jesus:
Da Bjørn Eidsvåg vokste opp i Sauda, var Jesus den store helten. Han var god, snill og rettferdig. En superhelt tøffere enn Tarzan!

Vesle Bjørn var sikker på at Jesus alltid ville passe på han. Men i ungdomstida ble Jesus mye strengere. Ikke likte han langt hår, ikke rytmisk musikk og heller ikke at kvinner ble prester. I studietida endret Jesus seg ytterligere, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annerledes i Oslo enn på hjemplassen. Her var han en slags kul hippietype som forkynte peace and love. Senere ble han presentert for en sosialistisk Jesus og en som inspirerte folk til å gjøre godt, som en Gandhi eller Nelson Mandela.
Men òg en som inspirerte de som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var i sannhet allsidig. Og han endret seg fra sted til sted og med tiden.

Bjørn Eidsvåg har med forestillingen Etterlyst: Jesus prøvd å finne ut hvem Jesus egentlig er. Er det mulig å finne ut? Og hva er det ved denne figuren som gjer at han påvirker oss mennesker så sterkt?

Sammen med Svein Tindberg og det faste bandet sitt vil Bjørn Eidsvåg prøve å finne ut om vi trenger en Jesus i dag. I så fall hvilken Jesus?

Med både nytt og gammelt sangmateriale, mye humor og tidvis i god bedehusstil vil de lete i kulturhistoria – og i egen oppveksthistorie – for å tegne et bilde av den Jesus som både de og kanskje publikum ønsker seg i dag.

Skrevet om Etterlyst: Jesus:

“Usedvanlig levende”
VG 5/6

“Det står til troende, men det er langt fra bare for troende”
Dagbladet 5/6

“Fremragende”
Aftenposten 5/6

“Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt”
Dagsavisen 5/6

“Engasjerende, sjarmerende og innsiktsfullt”
Vårt Land

Earlier Event: October 13
Instruktørutdannelse - Tønsberg, Norge
Later Event: October 13
Kalandra - Gamle Total Scene & Bar