Tweet This
Back to All Events

Hva vil folk si - jentevisning på FNs jentedag! - Nordisk Film Kino Horten

Vi feirer FNs internasjonale jentedag med en egen jentevisning av HVA VIL FOLK SI! Det blir innledning av filmen og utlodding av premier. 

Vi ønsker å samle en kinosal full av jenter - unge og eldrre. Så ta med en venninne, kollega, mor, datter eller tante og markér denne viktige dagen sammen med oss! 

Kjøp billetter her: http://tinyurl.com/y9bdg3p2

Filmen innledes av Anahita Jafari. Anahita er opprinnelig fra Iran, og har i dag to voksne barn som er født og oppvokst i Horten. Hun er svært opptatt av kvinners rettigheter, og vet at det for mange innvandrerjenter og -kvinner er ganske utfordrende å bo i Norge. Mange av de har et dobbeltliv som er ødeleggende for deres hverdag. Mange har ikke samme rettigheter som etnisk norske kvinner har. Det er en hjertesak for Anahita og jobbe med dette temaet. 

FNs internasjonale jentedag setter søkelys på de utfordringene jenter møter som forhindrer dem i å velge hvordan de vil leve livene sine. Hva gjør vi for å sikre jenters rettigheter og hvilke utfordringer møter jenter med flerkulturell bakgrunn i Norge i dag? 

Et av FNs bærekraftsmål, mål fem, er å oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling. Les om bærekraftsmålene på fn.no.

Filmen HVA VIL FOLK SI forteller en sterk og rørende historie om Nisha på 16 år, som dras mellom sin egen identitet og foreldrenes forventning til hvem hun skal være. Det har allerede blitt rullet seksere på terningen fra både Cinema og Filmmagasinet og filmen ble mottatt med strålende kritikker på Toronto Internasjonale Filmfestival.