Tweet This
Back to All Events

Thor Gotaas: Magnus "Wolf" Larsen/Josef Elvebakken - Larvik bibliotek

Folkeminnegransker og forfatter Thor Gotaas holder foredrag om to spesielle menn: Bokseren og sjømannen Magnus "Wolf" Larsen (1901–1931) og skogsarbeideren og eneboeren Josef Elvebakken (1900–1972). Larsen var tater av fødsel og ble bortplassert på en gård i Brunlanes i oppveksten. Han dro til sjøs og bokset mot noen av verdens beste boksere i New York, og døde der som 30-åring, alkoholisert og som en kjendis i det norske Brooklyn etter et turbulent liv. Også Josef Elvebakken var tater og ble satt bort på en gard ved Dokka i Oppland. Han flyttet til skogs og bodde alene i ei koie i 30 år. Der levde han av tømmethogst, jakt og fiske, før han flyttet inn på et gamlehjem. Gotaas har skrevet to bøker om disse to originale karene. Billett kr 100,-