Tweet This
Back to All Events

WARHOL PÅ HAUGAR - Haugar Vestfold Kunstmuseum


WARHOL PÅ HAUGAR

07. feb - 30. des 2016 

[SONY DSC] Popkunstens store ikon, Andy Warhol (1928 – 1987), utførte i 1983-84 en serie på 15 malerier med motiver som han hentet direkte fra fire av Edvard Munchs mest kjente grafiske trykk. Warhol hadde lenge holdt Munch som en av sine absolutte favorittkunstnere, og i 1973 hadde han også besøkt Oslo for å se hans arbeider i Nasjonalgalleriet og på Munch-Museet. Bestillingen av maleriene kom fra en norsk gallerist i New York, og da de senere ble presentert for offentligheten ble det gjennom hans manager Fred Hughes gjort klart at Warhol hadde laget serien som «en hommage til den norske kunstneren».

[ANDY WARHOL: Portrett av Kronprinsesse Sonja, 1982]

ANDY WARHOL: Portrett av Kronprinsesse Sonja, 1982

 

 

 

Som en del av det permanente utstillingstilbudet viser Haugar 13 verk fra denne serien, som ut over tre av de originale maleriene også inkluderer en rekke forarbeider og flere eksempler på hans typiske og fargerike silketrykk. Nasjonalmuseet i Oslo har dessuten lånt ut sitt fine eksemplar av Warhols portrett av Dronning Sonja fra Celebreties-serien, som hun ble fotografert for på The Factory i New York i 1982. Derved er alle hans motiver som har en tilknytning til Norge samlet og gjort tilgjengelig for publikum på ett sted.

[Eva Mudocci lav] At Haugar kan vise en så stor samling av Andy Warhols hyllest til Edvard Munch skyldes ene og alene Sparebankstiftelsen, som meget sjenerøst har langtidsdeponert hele sin Warhol-samling på museet.

Earlier Event: December 18
Ung Jul - Nøtterøy Kirke