Tweet This
Back to All Events

Thomas Strønen - Cafe M / Tønsberg

- Urijazz presenterer på cafe-m:
Time is a Blind Guide

At musikere med opphav i vårt lille fylke gjør suksess på den internasjonale jazz-scenen er ikke lenger noen sensasjon. Trommeslageren, komponisten, arrangøren og bandlederen Thomas Strønen, som kommer fra Åsgårdstrand, lanserte i fjor albumet «Time is a Blind Guide» på plateselskapet ECM og vakte begeistring hos anmeldere fra Tønsbergs blad til The Guardian. Her forener han mesterlig sine interesser for ulike musikalske tradisjoner: jazz, kammermusikk, samtidsmusikk og folkemusikk. Bandet og musikken ble presentert på Kongsberg Jazzfestival i sommer.

Thomas Strønen er kjent fra en rekke til dels svært forskjellige musikalske sammenhenger – fra fritt improvisert musikk i Food og Humcrush til de mer strukturerte gruppene til Maria Kannegaard og Mats Eilertsen. Han har skrevet musikk for film og teater og komponert mange større verk. Han har vært med på bortimot 70 plateinnspillinger av svært forskjellig karakter. Han har selvsagt spilt hos Urijazz ved en rekke anledninger.

Selv sier Strønen om prosjektet: «Besetningen har en instrumentering som bærer preg av at jeg ønsker flere ensembler i ett. Musikken er melodisk, og tid er et essensielt begrep også rent kompositorisk, både i form av utfordrende rytmikk og i det underliggende, med mye luft i komponeringen. Min musikalske oppvekst har vært mangfoldig, med ECM-estetikk så vel som klassisk, elektronisk og impromusikk; med dette prosjektet prøver jeg å samle mange endetråder.»

Kit Downes- piano

Lucy Railton – cello

Håkon Aase – fiolin

Ole Morten Vågan- bass

Thomas Strønen - trommer/komposisjon

Earlier Event: September 15
No. 4 - Nøtterøy Kulturhus