Tweet This
Back to All Events

Konsertsommer i Bakgården: Jan Eggum - Bakgården, Sandefjord

Konsertsommer i Bakgården: Jan Eggum - 30. juli kl. 21:00 - Bakgården

Det sies at Jan Eggum gir melankolien et ansikt, og om noen skal bryte ned den myten må det være Jan Eggum selv. Eggum er dreven i møtet med publikum, vet hva de vil ha og maler skarpe og vare betraktninger om moderne mennesker på jakt etter noe å holde fast i. På scenen oser han av en humor, varme og livserfaring som de fleste av oss bare kan oppleve på nettopp Jan Eggum konsert.

Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsakelig om spenningen mellom personer. Musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Jan Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene.

Selv om Jan Eggum nå har gått fra å tilhøre de gamle unge til å tilhøre de unge gamle, viser han ingen tegn til å gi seg enda. Gjennom utrettelig turnering, stor suksess på turne med sin gamle makker Halfdan Sivertsen og som deltager i TV2 programmet "Hver gang vi møtes" viser Jan at han er like aktuell som noen gang.

Jan Eggum har vært i Rio de Janeiro og spilt inn sin nye plate med fem av de beste og mest rutinerte musikerne i Brasil. Det var et musikalsk møte preget av magi og gjensidig kjærlighet.

Jan Eggum har i sin førti år lange karriere alltid vært opptatt av å utvikle sitt eget musikalske utrykk. Dette har brakt ham til mange spennende musikalske møter med forskjellige musikalske sjangre, alt fra fra popgruppen «Saft» til Bergen Filharmoniske Selskap, eller fra jazzrockgruppen «Cutting Edge» til visesyngende gitarkamerater. Dyktige musikere har alltid likt å spille Eggumlåter, fordi de er musikalsk krevende å spille og alltid byr på utfordringer.

Gilberto Gil Derfor kjennes det helt naturlig at Jan Eggum i 2014 dro til hovedstaden for den latinamerikanske musikken, Rio, for å spille inn en plate sammen med musikerne til Gilberto Gil, Brasils legendariske artist og låtskriver og kulturminister under den forrige presidenten Silvia de Lula. «Rio er en plate jeg gjerne kunne gjort i 1975 eller 1995. Jeg og mange med meg har nok hørt slektskapet mellom mitt nylonstrengs gitarspill, mine tette akkorder og min til tider bossa-aktige rytmikk. At dette er ting som ligner på den latin-amerikanske tradisjon. Jeg har ofte tenkt at jeg burde lage en innspilling i Sør-Amerika og hvorfor da ikke i Rio de Janeiro, hvor gitarekvilibrister sitter på hver kneipe og spiller fletta av de fleste skandinaviske vise-guruer. Jeg har selv hørt dem, i gamlebyen i Rio» - Jan Eggum

Jan Eggum er ikke den første europeiske artisten som drar til Rio for å la seg inspirere av magien i den brasilianske musikken. Når man hører resultatet og hører med hvilken naturlig selvfølgelighet disse musikerne tolker Eggum melodiene, får man inntrykk av at dette er et samarbeid som har pågått i mange år. Det har det ikke. Det har kun pågått i fjorten dager. Det var et musikalsk møte preget av magi og gjensidig kjærlighet. «Da jeg hørte live-bandet til Brasils store sanger og låtskriver Gilberto Gil skjønte jeg hva som måtte ligge øverst på ønskelisten. Da jeg virkelig fikk bruke dem, var veien kort til platestudio i Rio i oktober 2014. Visst var jeg nervøs, men vi hadde faktisk god kjemi fra første stund, det høres» - Jan Eggum

Billetter: 350,- + avgift.

Billetter kjøpes på Hjertnes billettservice, tlf. 33 41 67 60, Narvesen, Turistkontoret eller på internett.