Tilbake til alle arrangementer

Konsertsommer i Bakgården: Vigdis Wisur - Bakgården Café, Sandefjord

“A tribute to Eva Cassidy”

Vigdis Wisur fra Sarpsborg var i mange år stortalentet det liksom aldri ble noe av. Hun har trukket fulle hus på et titalls musikalske oppsetninger, alltid til strålende kritikker.

Hennes hjerte lå i jazzen, men det var vanskelig å få ”noe” til å skje. Spillte inn demoer, dro rundt til plateselskaper, men var enten for gammel, ikke ”hip” nok, feil låt, feil groove, - dere kjenner leksa. Hun var blitt 29 og var gått lei.

2 år senere, siste mandag i oktober 2001 forandret alt seg. Vigdis fikk med seg de siste minuttene av en dokumentar om Eva Cassidy. I likhet med millioner av andre, ble Vigdis bergtatt.

”Jeg vil gjøre en hyllest konsert til henne”, sa Vigdis. Legg merke til at hun sa ”en”.

Tre måneder senere så det som hun trodde skulle bli den eneste konserten, ”A tribute to Eva Cassidy”, dagens lys. Responsen var enorm, - ikke bare fra presse og publikum, men fra Eva Cassidy-fans verden over.

Kritikerne skamroste artisten med å kun gi 5’ere og 6`re på terningen. Hennes hyllest til Eva Cassidy, har bragt Vigdis til Island for å møte Eva’ bror, Dan, og til Washington, der hun ble invitert hjem til

Eva’s foreldre.

Konserten er en liten reise i Eva’s liv og hennes tilnærming til musikken og kunsten,

fortalt av Vigdis.

Det har blitt to turnéer i sør og midt-Norge med Eva Cassidy-hyllesten, tilsammen over 100 konserter, - enten med fullt band eller som en akustisk duo.

Vigdis har deltatt I Beat for Beat 2 ganger, og julen 2007 så debutalbumet “Both Sides” dagens lys.

En etterlengtet debut: ”Nesten magisk”, sier Sarpsborg Arbeiderblad som var først ute med kritikk av Vigdis Wisurs debut-cd “Both Sides”. Terningkast 5.

Fredrikstad Blad henger seg på med samme terning og sier bl.a.: ”Så kom endelig Vigdis Wisurs platedebut. Og la det være sagt med det samme; hun debuterer med klasse og stil. Og hun overrasker”.

Dørene åpner kl. 19:30. Stå og sitteplasser.

Billetter: 250,- + avg.

Billetter kjøpes på Hjertnes billettservice, tlf. 33 41 67 60, Narvesen, Turistkontoret eller på internett.