Tweet This
Back to All Events

Unni Wilhelmsen - Lørdag 23. juli kl. 21:00 - Galleri Flood, Sandefjord

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger.
Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» (Polygram) ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.

Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet, et album som også gav henne Spellemannspris for årets album og årets kvinnelige artist, fikk en ny oppsving i 2006, da den igjen dukket opp på toppplasseringer på VG-lista. Kanskje vi igjen kan forvente det samme i år, for ikke bare feirer låta, og plata 20-årsjubileum, men Unni Wilhelmes er en av deltakerne i årets sesong av "Hver gang vi møtes" på TV2. Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen vært fast medlem av Di Derre.  

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller påpiano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i. 

Gjennom snart 1800 konserter og opptredener gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Oppvarming: Ingrid Saga Andersen

Dørene åpnes kl. 19:30.

Billetter: 330,-

Billetter kjøpes på Hjertnes billettservice, tlf. 33 41 67 60, Narvesen, Turistkontoret eller på internett.