Tweet This
Back to All Events

Fjords & Los Angeles - Fotoutstilling - Bølgen, Larvik

Fjords & Los Angeles

Hans Kristian Riise (1975) er utdannet ved The International Center of Photography i New York og Den norske filmskolen på Lillehammer. Han har tidligere stilt ut ved Galleri A minor i Oslo og deltok nylig i utstillingen “Norsk Vår” på Galleri Qvale. Bildeserien Fjords har blant annet blitt vist i The New Yorker Photo Booth, ble stilt ut i galleriet Art Nou Millenni i Barcelona og i Fotografiens Hus i Oslo høsten 2015. Riise har også deltatt i bokprosjektet “Norsk dokumentarfotografi i dag” med bildeserien “Los Angeles”.

Fotoutstillingen «Fjords» består av en ny serie portretter som Hans Kristian Riise (40) har tatt med et 4x5” storformatkamera i Geiranger, Hardanger og Sogn og Fjordane. Bildene fokuserer på den unike reisekulturen og frihetsfølelsen man kan oppleve på Vestlandet om sommeren. Fastboende med sterke karaktertrekk er like framtredende som europeisk ungdom på loffen og asiater som har vandret på egenhånd vekk fra et cruiseskip.
Her har fotografen portrettert mennesker fra hele verden, som enten er ute etter spennende og storslåtte opplevelser, eller kanskje bare ligge i gresset og være halvt tilstede, halvt i drømme.

Los Angeles er drømmenes teater. Dette er byen ambisiøse mennesker fra hele verden søker til for å oppfylle drømmene sine.
Om denne serien sier fotografen: «Jeg har forsøkt å lage bilder som spenner fra å være rene observasjoner, via små, spontane møter med mennesker som i noen få sekunder eller minutter har blitt mine medsammensvorne, til bilder av en person som jeg har blitt god venn med, hvor den kreative prosessen ble et nært samarbeid. Jeg har forsøkt å fotografere det jeg tiltrekkes av i større grad enn det som frastøter meg. Ved enkelte anledninger har jeg blitt tiltrukket av det som frastøter meg»

Arrangør: Bølgen Kulturhus