Tweet This
Back to All Events

Winemakers Dinner med Terroir al Limit - Vinkveld - Engø Gård

Winemakers Dinner med Terroir al Limit

Denne gange presenterer Engø Gård i samarbeid med vinhuset Terroir al Limit en kveld fylt med deilige spanske viner fra Priorat.

Området kjennetegnes ved bratte skråninger, vinmarkene plantes derfor som terrasser og bearbeides stort sett for hånd. De dominerende druesortene er carinano og grenache og den typiske vinen fra regionen er rød, kraftig med relativt høy alkohol og intens smak.  

Terroir al Limit har viner som «Terra de Cuques», en frisk og fuktig hvitvin med syrestruktur der aromaene går mot appelsin blomst, kamomille, sitrus og kalkmineraler. En svært kompleks vin med lang ettersmak. Den passer godt til mat fra havet, men burde også prøves til lyst kjøtt, spekemat, terriner, grønnsaker og urter. Vinen kan drikkes nå eller lagres i 4-6 år. Terra de Cuques kan fritt oversettes til «der til ildfluene flyr».  En annen vin er «Les Manyes», en saftig og bærpreget rødvin med fast munnfølelse. Den har en flott nese av bjørnebær, blåbær, bringebær, jordbær, bergamott, pepper, lakris, urter og mineraler, samt at den har en flott syrestruktur og usedvanlig flotte tanniner. Vinen passer godt til det meste av kjøtt, men spesielt til vilt, kalv og elg. Den er klar til å drikkes nå, men kan også lagres i 20-30 år. 

Bestilling

Vi tilbyr denne kvelden en pakke som inkluderer aperitiff, en 5-retters gourmetmeny som komplimenterende vinene som blir servert, overnatting i en god seng og deilig hjemmelaget frokost. Pakken tilbyr fra kr. 2.645,- pr. person i dobbeltrom og kan bestilles via våre resepsjonister eller på billettlinken.

Det er mulighet for å bestille bord uten overnatting, prisen er kr. 1.795,- pr. person og inkuderer aperitiff og en 5-retters gourmetmeny som komplimenterende vinene som blir servert. 

Bestilling både med og uten overnatting kan gjøres ved å ringe resepsjon på tlf. 33 39 00 48 eller send en e-post til post@engo.no