Tweet This
Back to All Events

MUNCH & MONK - Konsert - Cafe M / Tønsberg

Urijazz presenterer:

Munch & Monk
– om to genier

Edvard Munch og Thelonious Monk tegnet sine bilder med ulike virkemidler, men satte spor etter seg som mastodonter i den internasjonale kunstverdenen. Og med de navnene – hvorfor ikke en felles aften, uten at vi av den grunn skal analysere sinn eller uttrykk hos de to storhetene, eller eventuelle likheter og ulikheter mellom dem. Med bakgrunn fra jazzmiljøet i Bergen, og nå her i Tønsberg, trengte ikke Urijazz-leder Rolf S. Grundesen «gå over bekken etter vann».

Pianist, komponist og orkesterleder Knut Kristiansen har i rundt 50 år vært en ruvende skikkelse i Bergen og det norske jazzmiljøet. Han er kjent for sin store beundring for og inspirasjon fra Thelonious Monk, noe som har resultert i innspillinger av hans musikk, ikke minst «Monk Moods» for et større ensemble, som er utgitt på Odin. Denne kvelden møter vi ham som solopianist på Monks repertoar.