Tweet This
Back to All Events

Vikingenes krigskunst - Familiedag - Gildehallen, Borre

Den norrøne kulturen var en krigerkultur, og mektige krigere er kanskje det vi forbinder mest med vikinger i dag. I vikingtiden var alle frie menn pålagt å eie våpen, og hadde man for dårlige våpen på tinget ble man bøtelagt.

Barn ble tidlig trent opp i krigføring, selv om nok ikke alle var så tidlig ute som Egil Skallagrimsson, som sies å ha drept sin første mann som sjuåring. Å dø i kamp var regnet som en ærefull død, og gav deg innpass hos Odin eller Frøya.

Krigerdagen på Midgard vil gi et innblikk i vikingenes krigerkultur. Det blir kampoppvisninger, historiske kampleker for store og små, historiefortelling og mye annet moro å være med på.

Billettpris: voksne 110,- barn 80,- familie 300,- 
Her finner du Gildehallen og Midgard Historisk Senter: