Tweet This
Back to All Events

AV HISTORISK GRUNN - FORESTILLING - BØLGEN KULTURHUS 28. mai - 29. maiAV HISTORISK GRUNN er en forestilling om en potensiell norsk dansehistorie og koreografiske verk som kunne ha blitt skapt. Tre unge koreografer har intervjuet et 20-talls andre norske koreografer med lengre fartstid, om prosjekter som en gang har blitt planlagt eller tenkt på, men som av en eller annen grunn ble liggende i skuffen. I “AV HISTORISK GRUNN” tar de for seg disse potensielle verkene og danner en egen selvstendig forestilling.

De aller fleste kunstverk blir jo i grunn aldri realisert, som det meste annet. Verden er proppfull av ting som aldri har blitt noe av. Visjoner som aldri ble satt ut i live, forventninger som ikke enda har infridd og ideer som aldri har blitt tenkt på en gang. De svirrer rundt og bare venter på å bli plukket opp og forankret til virkeligheten. Som små sorte hull fyker de rundt rett utenfor vår kollektive bevissthet. Ved hjelp av våre manende bassgitarer og dansende kropper håper vi å komme nærere noen av disse potensialitetene i forestillingen Av historisk grunn!

Forestillingen finner sted i et stort telt. Som beskyttelse over en arkeologisk utgravning, eller et eget, midlertidig signalbygg. Etter premierevisningene på Operaen i Oslo, legger prosjektet ut på en omfattende norgesturné til nyåpnede kulthurhus i hele Norge.