Tweet This
Back to All Events

Nasjonalballetten UNG - Bølgen Kulturhus i Larvik

Nasjonalballetten UNG ble lansert 15. juni 2015, og er en flerårig satsning på unge dansere – muliggjort av Talent Norge AS, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.Nasjonalballetten går nye veier for å utvikle morgendagens dansere, og i en sterk ballettradisjon satser de nå tungt på fremtiden.

Danserne, som er i alderen 17-23 år, byr med dette på sin første forestilling som kompani. Ballettsjef Ingrid Lorentzen ønsket å samle noen av de største dansetalentene under Operaens tak, og dette er første sjanse for publikum til å oppleve dem sammen på scenen. Med tre nyskapte balletter signert Garrett Smith, Hege Haagenrud og Kaloyan Boyadjiev, og den stemningsfulle Evening Songs av koreografilegenden Jirí Kylián, blir forestillingen en kveld fylt med inntrykk og stor variasjon.

Nasjonalballetten UNGs første turné er realisert i samarbeid med Norsk Tipping og det er første mulighet for publikum i Haugesund, Stavanger og Larvik til å oppleve dem sammen på scenen.   KART: Bølgen Kulturhus