Tweet This
Back to All Events

Barnas dag på Hvalfangstmuseet: Ut på beite, uten tenner? - Gratis inngang - Hvalfangstmuseet i Sandefjord

BARNAS DAG

Søndag 17. april på Hvalfangstmuseet

UT PÅ BEITE, UTEN TENNER?!

Kl 13.00 – Omvisning med tema barder
Kl 13.30-15.30 – Rebus og hvallyder
Aldersgruppe: Fra fire år og oppover

I sommerhalvåret, som her i Sør-Norge faktisk strekker seg fra midten av april til midten av oktober, har vi tradisjonelt husdyr ute på beite. Visste du at også mange av hvalene beiter? Ja, for vi kaller dem også for hvalku, hvalokse og hvalkalv. Og de hvalene som beiter har faktisk ikke tenner, hvordan i all verden kan det gå an?

Temaet for Barnas Dag denne våren er barder. Noen har barder hjemme på peishylla fra tidligere tiders hvalfangst, for andre er denne delen av hvalen ukjent. Det kan minne om en blanding av horn, negler og hår, og er helt nødvendig for at en bardehval skal få til å spise.

Og hva i all verdens hav har grønlandshvaler og fioliner til felles? Tidligere brukte menneskene hvalbarder til å lage et utall forskjellige produkter og hjelpemidler. Denne dagen skal barna få bli med på omvisning gjennom museet, med fokus på bardene. Vi arrangerer en quiz/rebus i utstillingen, og du kan få høre mange flotte lyder fra bardehvaler - såkalt hvalsang - lyder de bruker for å prate sammen og finne frem til maten.

Gratis inngang

Med forbehold om endringer