Tweet This
Back to All Events

Marinemusikken: Era of Big Band, 2016 Bølgen Kulturhus Larvik

Marinemusikken: Era of Big Bands

Marinemusikkens konsertserie Era of Big Bands har vist seg å være voldsomt populær blant publikum og korpsets storband har tidligere tatt for seg både Count Basie, Frank Sinatra, Duke Ellington, Glenn Miller og flere andre av de aller største storbandlederne.

Nå har turen kommet til den amerikanske trompetisten, musikeren, komponisten, arrangøren og orkesterlederen Quincy Jones. Denne gangen har Marinemusikkens storband med seg to fantastiske solister i Knut Anders Sørum og Kim Fairchild. Bandleder er som vanlig dirigent, musiker, arrangør og komponist i Forsvarets Musikk, Lars Erik Gudim.

Quincy Jones må med rette kunne sies å være en levende legende. Han har samarbeidet som produsent, låtskriver og arrangør med nesten alt som kan krype og gå av amerikanske stjerneartister, med navn som Michael Jackson, Aretha Franklin, Chaka Khan, George Benson, Snoop Dog, Stevie Wonder, Ella Fitzgerald, Count Basie, Frank Sinatra, Tony Bennet, Ray Charles og Miles Davis som noen av de mest kjente. For enkelte er han likevel kanskje mest kjent som produsent for Michael Jacksons millionselgende album Off the Wall, Thriller og Bad og på prosjektet USA For Africa-låten We are the world.

Knut Anders Sørum er en låtskriver, musiker og sanger fra Østre Toten. Han representerte Norge under Eurovision Songcontest i 2004 med låten High, har sunget på Skal vi danse på TV2 og vært med i The Voice på samme kanal. I 2013 ga han ut albumet Ting Flyt, hvor han presenterte svingende retrosoul på Totendialekt til stor begeistring for både anmeldere og publikum.

Kim Fairchild er en sanger, skuespiller og entertainer. Hun har gjestet en rekke TV-programmer og har også medvirket iEurovision Songcontest i 1993 med sangen Foruten Vind med Stein Hauge. Kim har hatt hovedrollen i sin egen Billie Holiday forestilling og har også gitt ut soloplaten All of me. Fairchild har etterhvert opparbeidet seg et ry som en gudebenådet sanger, et rykte som også Hellbillies har fått med seg og derfor hyret henne inn som korist på albumet Tretten. Kim har samarbeidet med Marinemusikken ved flere andre anledninger og korpset kan garantere at dette er en dame som alltid leverer gnistrende vokalprestasjoner.

Anbefales hvis du liker: storband, trompet, jazz

Arrangør: Kongelig Norske Marinemusikk & Bølgen Kulturhus