Tweet This
Back to All Events

Ingebjørg Bratland - Konsert - Nøtterøy Kulturhus - 19. februar - FÅ BILLETTER IGJEN!

INGEBJØRG BRATLAND

Albumet “Månesinn” ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november og er 25-åringens andre soloplate. Ingebjørg Bratlands klokkeklare røst møter et spennende pop-landskap med personlige, varme tekster.

– Det er som vanlig stas med plateslipp, men denne gangen er det litt ekstra stas for min del. Jeg har nemlig skrevet ni av ti sanger på albumet selv, og det hadde jeg ikke trodd da jeg startet på plateprosjektet på nyåret, forteller Bratland.

 

Alt som varmar, alt som riv, alt som brenne i mitt liv..

Det var ingen selvfølge at det skulle komme et album med egne låter fra Bratland i år. Vinje-bygdingen har ikke skrevet på flere år og lysten til å skrive har stadig uteblitt på tross av at hun hadde noe tekstmateriale liggende. Når det nye albumet sto for døren ble hun oppfordret til å forsøke å skrive igjen. – Jeg hadde vel mistet troen på at jeg egentlig er noe særlig til låtskriver. Jeg prøvde allikevel å skrive litt smått og tok med skissene til studio, sier Bratland. Platen er produsert av Espen Lind og Geir Hvidsten, og produsentene har vært et viktig ledd i prosessen mot ferdige låter, i følge Bratland selv.

Låtene beveger seg dypt inn i Bratland sitt hittil godt gjemte tekstunivers. – “Alt som varmar, alt som riv, alt som brenne i mitt liv” er starten på refrenget i låten “Stål”. Disse ordene beskriver i grunn essensen av hele plata. Det er det som varmer og det som river i mitt liv som jeg ville dele med dere denne gangen, forteller hun.

Tittelen “Månesinn” er et resultat av en tilstand som Bratland gjenkjenner seg i når hun skriver låter. – Definisjonen på et sinn er: “mennesket sitt indre, tanker og følelser”, og det er akkurat det disse sangene er: tanker og følelser som jeg har skriblet ned, stort sett på nattestid med bare månen som selskap. Derfor heter platen rett og slett “Månesinn”, forteller hun. Låten “Oslonatta” er en av låtene som ble til en slik natt. – Det er rart at man kan føle seg aller mest ensom på et mørkt vis, når man står midt i lys og larm, omringet av masse folk. Sånn har jeg det til tider i Oslonatta. Jeg liker meg alene jeg, men jeg liker ikke å føle meg alene, sier Bratland. Den vakre førstesingelen fra plata, ”Stjernene”, ble sluppet i juni. Oppfølgeren, “Fordi eg elskar deg”, ble sluppet i oktober. Sistnevnte er en cover av Bob Dylans “To Make You Feel My Love” og er eneste låt på plata som ikke er skrevet av Bratland selv. Begge låtene har fått fantastisk mottakelse og har blitt A-listet på NRK P1.