Tweet This
Back to All Events

Christmas Ballet - Bølgen Kulturhus Larvik

Christmas Ballet

Stemningsfull, morsom og vakker juleforestilling for hele familien!   Hva er det egentlig som skjer på loftet på julenatta? Er det noe som beveger seg der midt blant alle esker, klær og gjenglemte ting? Bli med inn i drømmenes verden,  med alle de kjente scenene fra Tsjajkovskijs mesterverk Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose.   Det er ett element som binder Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose sammen;  Tsjajkovskijs vakre, magiske musikk.   Svanesjøen (op. 20) ble komponert i 1875 og 1876, og først oppsatt ved Bolsjojteateret i Moskva i 1877. Tsjajkovskijs eget favorittverk var balletten Tornerose (op. 66). Det ble skrevet rundt 13 år senere, i 1888 og 1889, og ble først oppsatt i 1890 ved Mariinskij-teatret i St. Petersburg. Tsjajkovskijs siste ballett var Nøtteknekkeren (op. 71), komponert i 1891/92 og basert på en fortelling av E. T. A. Hoffmann. Dette er Tsjajkovskijs kanskje mest kjente ballett.    CHRISTMAS BALLET er en unik, nyprodusert ballettforestilling, en samproduksjon med dansere fra OSB Dance Company & Polish Dance Theatre, det internasjonale orkesteret Il Giardino d`Amore med base i Wien og det norske kulturhuset Lørenskog Hus.   I denne storslåtte oppsetningen får du oppleve utdrag fra Tsjajkovskijs tre ballett-mesterverk.   Forestillingen varer 1 time og 40 minutter med pause.  Passer for: 6 år og oppover   Dirigent: Stefan Plewniak Regi:Ola Beskow                                                                  Scenografi og kostyme: Paulina Czernek Lysdesign:Kristoffer Engen Koreograf: Miroslaw Rózalski  Arrangør: Bølgen Kulturhus