Tweet This
Back to All Events

MIN KAMP Nøtterøy Kulturhus / Nøtterøy

Romansuksessen har blitt til vellykket teater med Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger i rollene. «Et teaterstykke det bør gå gjetord om» Aftenposten (6).

Min kamp er tiårets litterære sensasjon. Med den tok Karl Ove Knausgård et stort, boklesende publikum med storm, også langt utenfor Norges grenser.

Romanserien handler om hans eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er.  Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet.

Nå er altså historien gjenskapt for scenen, i en bearbeidelse av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Min kamp ble uroppført på Stockholm Stadsteater i 2015 til jublende kritikker, ekstraforestillinger og overføring på svensk TV. NRK karakteriserte i den forbindelse forestillingen som «Eksellent teater som til tider overgår romanen».  Også etter norgespremieren, er publikum og kritikere svært begeistret;

"Helt makeløst ( … ) et teaterstykke det bør gå gjetord om" Aftenposten (6)

"En teateropplevelse som gjør dypt inntrykk (...) Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid" Fædrelandsvennen (6)

"Humoristisk (…) Allment (…) De er alle Knausgård" Dagbladet (5)

"Bedre enn romanen" Adresseavisen (5)

"Vesentlig, engasjerende og underholdende" Vårt Land

"Treffer en nerve (…) for alle som ikke har pløyd seg gjennom forfatterens seks bind" VG

"Løfter frem det humoristiske hos Knausgård" NRK

"Det er imponerende gjort" Klassekampen

 

Seksbinds-romanen på 3622 sider har blitt til to og en halv times kritikerrost teater. 
–Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Gjenkjennelig for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg, som har fått med seg et eksklusivt knippe av ledende norske skuespillere til denne norgespremieren. 

En samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

Forestillingstid: 2 timer og 30 minutter (inkl. pause)

På turné med Riksteatret til 50 steder.

På scenen
Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger.

Kunsterisk team
Dramatisering og regi: Ole Anders Tandberg. Kostymedesigner og scenograf: Erlend Birkeland. Lysdesigner: Ellen Ruge. Lysdesigner assistent: Jonatan Winbo. Komponist: Joel Sahlin.

Produsert av Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

PS!
Er du lærer og lurer på om dette er noe for deg og sin klasse? Les hva Liv Grethe Christiansen fra Nydalen vgs sa om Min kamp etter å ha sett den med elevene sine:

- Takk for en fantastisk forestilling. Trodde ikke det var mulig å lage teater av disse bøkene, men det ble virkelig en spennende forestilling - helt uten dødpunkter! Alle elevene var begeistret. En del av klassene hadde lest utdrag på forhånd, scenen fra Skrivekunstakademiet står i leseboka vår, så den gjenkjente de. Jo mer forberedt elevene var, jo mer fikk de selvfølgelig ut av det. Alle var enige om at det å bruke fire skuespillere i samme rolle fungerte veldig bra, og elevene syntes skuespillerne var veldig flinke.