Tweet This
Back to All Events

"Brand" - MiSKs kirkefestdager 2016 - Sandefjord Kirke

Henrik Ibsens drama «Brand» fremføres i kunst- og kulturkirken i samarbeid med Teater Ibsen.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 01.11.2016
Tid: 19:00
Billetter: Ordinær kr 250, grupper/honnør kr 200, student kr 150.
Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.


Evig eies kun det tapte!

I år er det 150 år siden Henrik Ibsen utgav Brand. Historien om den unge presten har opprørt og forundret publikum like lenge. Skal vi forstå Brand som en idealist, eller som en fundamentalist? Er han forblindet i sin tro, eller skal han vise oss den rette vei? Og hvorfor hevder Ibsen at "Brand er meg selv i mine beste stunder", når Brands handlinger fører med seg så mye lidelse?

Brand er et av Henrik Ibsens aller største dramaer, i dobbel betydning. Stykket er like storslått som Peer Gynt, like banebrytende som Et Dukkehjem, like foruroligende som Lille Eyolf, og like hjerteskjærende som Vildanden. Men ikke noe annet Ibsen-drama er like monumentalt, hardtslående hensynsløst, og tolket på så mange ulike måter.

I Teater Ibsens oppsetning flytter vi dramaets tro, tvil og makt inn i kirkerommet. Vi lar presten Brand virke som prest, på ordentlig. Forestillingene blir utelukkende spilt i kirker, og en av Europas aller beste organister, Kåre Nordstoga, tonesetter forestillingen.

Vi lover en magisk kveld!

Medvirkende:
 

Brand:
Thomas Bye Av: Henrik Ibsen
Einar: Kasper Skovli Botnen Instruktør: Ida Høy
Agnes: Line Starheimsæter Scenografisk kons.: Hans Georg Andersen
Doktoren: Ola Otnes Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Kvinnen: Mathilde Skarpsno Lysdesign: Erik Spets Sandvik
Fogden: Hadle Reisæter Lyddesign:  
Moren: Sylvia Salvesen    
Organist: Kåre Nordstoga