Tweet This
Back to All Events

Håvard Wiik Trio - Cafe M / Tønsberg

- Urijazz presenterer på cafe-m:
Vår høyst internasjonale og fantastiske pianist

Håvard Wiik Trio har eksistert siden 2001 og består av Wiik på piano, Ole Morten Vågan på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Trioen dyrker Wiiks komposisjoner med stor respekt og innlevelse uten å gi slipp på sitt individuelle særpreg. Deres forrige utgivelse, «The Arcades Project», kom ut i 2007 og ble blant annet kåret til årets utgivelse av Dagsavisen. Siden den gang har de tre musikerne vært svært opptatt i ulike prosjekter og konstellasjoner, men ønsket om å komme sammen som en trio igjen har hele tiden ligget der. Håvard Wiik er i dag bosatt i Berlin og er et anerkjent navn i internasjonal jazz. Etter at de høsten 2015 endelig klart å koordinere kalenderne sine og gjorde sin første turné siden 2010, var det klart at de måtte spille inn et album igjen. Våren 2016 var de i studio, og nå er det Urijazz som få gleden av å presentere trioen med nytt materiale. «Denne trioen låter som Brad Mehldau ville gjort hvis han hadde sluppet seg litt mer løs», skriver nettstedet All About Jazz. Litt av en attest!

Det sier litt om kvaliteten på musikerne at de alle har fått den prestisjetunge DNB / Kongsberg Jazzfestivals musikerpris. Håvard Wiiks posisjon gav ham plassen som «Artist in Residence» ved Molde Jazzfestival i 2004. Vågan og Mjåset Johansen spiller sammen spiller sammen i utallige band og er landets tetteste komp. Vi ser dem flere ganger hver sesong hos Urijazz!

Håvard Wiik – piano

Ole Morten Vågan – bass

Håkon Mjåset Johansen – trommer