Tweet This
Back to All Events

NORR - Da gudene breaket - Nøtterøy Kulturhus

Prisbelønte Absence Crew er norgesmestre i breaking – kjent fra blant annet Norske Talenter og som vinnere av Mitt dansecrew på TV2. I ekte Absence-stil har de nå skapt en ny breakeforestilling om norrøn mytologi. Her får du oppleve akrobatikk på ekstremt høyt nivå, fortryllende scenografi, spesialeffekter og kostymer du tror du bare har sett på film.

Inspirert av Voluspå og Snorre Edda tar de publikum med inn i en fortelling om verdens skapelse, jotner, guder, brorskap, svik, heltedåder, store slag og til slutt; verdens ende – Ragnarok.

"Absence gjør norrøne guder til breakemestere i en forrykende dansekamp som imponerer (…) De gjør vanvittige krumspring, levende hjul og bevegelser raskere enn øyet kan følge. Absence danser fletten av alle og nå gjør de det som norrøne guder." -  BERGENSAVISEN terningkast 5   Etter forestillingen får du hilse på danserne og prøve deg på noen av krumspringene i forestillingen. Du kommer til å kjenne vikingtrommenes rytme godt på kroppen.   Forestillingstid: 55 minutter.   Konserten er en del av pakken "Sjefens Fristelse". Les mer om sjefens fristelse her.     Dansere Christoffer Bottolfsen, Daniel Grindeland, Halvard Haldorsen, Piero Issa, Ole Petter Knarvik og Andreas Roksvåg. Fortellere/voiceover: André Eriksen og Ragnhild Hjorthøy.   Kunsterisk team Idé og koreografi: Absence. Kunstneriske konsulenter: Tormod Løvold og Solrun Toft Iversen. Scenograf: Hans Petter Harboe. Lysdesigner: Einar Bjarkø. Kostymedesigner: Linn Therese Michelsen. Maskedesignere: Mette Noodt og Silje Lie. Komponister: DJ Embee (Looptroop) Jonathan Sigsworth, Håkon Lund (Warlocks), Canardus Horribilis og Hans Einar Apelland. Lydmiks: Tomtom Studio. Animasjon: Wirat Johannessen (Neolab by Knowit). Illustrasjon: Gundsgn Design. Grafitti: Bares. Tekstforfattere "Vikingsang": Kristian Winther og Tarjei Vatne. Dramaturg: Solrun Toft Iversen. Produsent Riksteatret: Emnet Kebreab.   Produsert av Absence Crew i samarbeid med Den Nationale Scene. Urpremieren var i Bergen 7. november 2015.   NORR er produsert med støtte fra Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen Kommune og BKK.