Tweet This
Back to All Events

Chris Thompson og Mads Eriksen Band - Nøtterøy Kulturhus

Chris Thompson kommer tilbake til Nøtterøy Kulturhus med en av verdens beste gitarister.

Frontfiguren og vokalisten fra "Manfred Mann's Earth Band"  har hatt mange prosjekter i løpet av årene etter han forlot 70-tallets største band. Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers, Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers, John Farnham og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. Det siste tiåret har han jobbet en del med Brian May, kjent fra Queen, Steve Lukather (Toto), Jimi Jamison (Survivor) og Alan Parsons.

På reportoaret hos oss denne kvelden står selvfølgelig en rekke Manfred Mann-klassikere. Superhits som "Davy's On The Road Again", "Blinded By The Light", "Mighty Quinn", "For You", "Questions" og "Spirits in the Night” er låter som nesten daglig er å høre på norske radiokanaler. Chris Thompson var mannen som ga stemme til hits som "Mighty Quinn", "Blinded By The Light" og "Davy's On The Road Again". Men selv om han forlot Manfred Mann's Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over. Låta ”You`re the Voice” som han opprinnelig skrev til John Farnham ble en verdenshit i 1989, og denne er en låt som Chris fortsatt har med i sitt repertoar.

De siste årene har Chris Thompson & Mads Eriksen band spilt rundt 20-30 konserter i Tyskland årlig, og på Nøtterøy Kulturhus var han sist i 2012. Chris Thompson ga i april 2014 ut albumet «Toys and dishes», og i 2015 kom samlealbumet «Jukebox» som inneholder 40 låter fra han 40-årige karriere, med 10 live-låter fra konserter i Tyskland.  

Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani. Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk. Mads Eriksen sin siste plate “Just what the world needs” ble i januar 2012 kåret til “album of the month” i et av Europas største gitarmagasiner “Guitar Techniques”.

De øvrige på scenen er også kremen av norske musikere:

Zsolt Meszaros (trommer/perc.), Frank Hovland (bass) og Gunnar Bjelland (synth/tangenter)