Tweet This
Back to All Events

Tønsberg Storband - Støperiet

Urijazz presenterer på Støperiet:

Tønsberg Storband har tradisjon for å tematisere en artist eller en gjestesolist. Årets tema er Ray Charles. Ray Charles var en stilskaper i de fleste sjangere, inkludert jazz. Et av Charles’ beste album er «The Genius of Ray Charles», der han synger med storband befolket av Duke Ellingtons og Count Basies musikere. Tønsberg Storband vil gi oss sine tolkninger av Ray Charles musikk!

Tønsberg Storband har gledet jazzpublikummet i byen i mange år, i det siste blant annet med faste julekonserter i biblioteket. De trives sammen, og besetningen har vært stabil i en årrekke. Til gjengjeld forsøker de å utfordre og utvikle seg gjennom prosjekter med musikk av særskilte komponister og med ulike solister. Laila Dalseth, Per Husby, Duke Ellington, Frøydis Grorud og Staffan William-Olsson kan nevnes blant disse.

Storbandet ledes av Frode Grøtting og vi møter Knut Eide som konferansier. Vokalistene er Linda Kvam, Per Steffensen og Jeanette Kristiansen.