Tweet This
Back to All Events

Åpningskonsert - MiSKs kirkefestdager 2016 - Hjertnes Kulturhus

Åpningskonsert for Musikk i Sandefjord Kirkes kirkefestdager 2016. Kirkefestdagenes tema i år er «Relasjoner»

Sted: Hjertnes kulturhus
Dato: 22.10.2016
Tid: 19:30
Billetter: kr 350/300. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

 

MiSKs kirkefestdager 2016 – Relasjoner

Det er en glede å ønske velkommen til åpningskonserten for MiSKs kirkefestdager 2016. Programmet tar utgangspunkt i festivalens tema «Relasjoner». Dette kommer til uttrykk i den musikk som framføres og gjennom den sanglige forbrødring som finner sted når kor fra de tre kommunene Sandefjord, Andebu og Stokke møtes på scenen. Korene har flere fellesøvelser denne høsten som munner ut i kirkefestdagenes åpningskonsert og senere den store festkonserten i anledning kommunesammenslåingen i januar. 

Blant de medvirkende vil vi spesielt nevne den fantastiske sopranen Marita Sølberg, ansatt som solist ved Nasjonaloperaen og tidligere vinner av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Toril Skrede/VG skriver om henne: «Om Marita Sølberg i Figaros bryllup: - Marita Sølberg som grevinne Almaviva er helt fantastisk, stemmen hennes har en sånn nyanserikdom og inderlighet at hun kan bevege en stein. Det er og blir en eksepsjonell opplevelse å høre en sanger av hennes kaliber.»
Det bør også nevnes at skuespiller Helge Jordal var en av vinnerne av Anders Jahres kulturpris 2016.