Tweet This
Back to All Events

Barnebølgen: Egil Olsen - Bølgen Kulturhus Larvik

Egil Olsen

Egil Olsen er en popstjerne litt utenom det vanlige. Med sine små, men store sanger, balanserer han sin forsiktige, fine og av og til litt triste musikk, med uforutsigbar humor og rare kommentarer. Han har turnert i både USA, Kina, Japan og Norge, og har spilt på alt fra bittesmå kafeer, til store konsertscener - fra de minste hagefestene, til de største musikkfestivalene. Med seg på scenen har han amerikaneren Kevin Steinman på piano, trombone, kor, nesefløyte og andre rare ting. Egil Olsen spiller selv på en veldig liten gitar og synger av og til veldig, veldig lyst og veldig,  veldig fint.

Egil Olsen liker også veldig godt å tegne, og tegner sine egne platecover. Han har også hatt kunstutstillinger og hadde nylig egen tegneseriestripe i Dagbladet om det han kaller “det patetiske livet som relativt ukjent superstjerne". Han lager også sine egne musikkvideoer og har jobbet med filmmusikk til filmer både her hjemme og i Japan. Han har også nylig bidratt med musikk til det nye store norskproduserte dataspillet 'Drømmefall’, der han i tillegg dukker opp i selve spillet, som en animert syngende dataspillkarakter. Egil Olsen har til og med fått sin egen hyllestplate der andre norske artister tolker sangene hans.

I fjor slapp han platen ‘ooo what happened’ til mye skryt i avisene. “Hinsides vakre låter” skrev Dagbladet og ga den terningkast fem, mens musikkekspert Audun Vinger i Dagens Næringsliv omtalte Egil Olsen som "en av landets aller beste låtskrivere." Egil Olsen synger sanger om både små hverdagslige ting, som å snakke med hundene sine, og om større ting, som meningen med livet og universet, om tro og om kjærlighet.

Earlier Event: October 22
Torvleker - Tønsberg