Tweet This
Back to All Events

Foajekonsert: Skagerakkærne - Bølgen Kulturhus Larvik

Gruppen ble etablert våren 2004 av tre venner, Gjermund Walle, Olaf Klunderud og Per Gunnar Bjørholt (Pt), fra Bamble og Stavern. Fire år senere ble mannskapet supplert med Jan Svenungsen fra Bamble. Fra høsten 2013, er gruppen atter de tre som opprinnelig startet det hele.

Skagerakkærnes første offentlige opptreden fant sted i juli 2004. Etter 2006, har gruppen i alt vesentlig arbeidet med eget materiale. Alle tre komponerer. Olaf og Pt skriver tekstene. Repertoaret som utvides stadig, er i norsk klassisk visetradisjon, og i grenselandet mot roots og jazz. Alle tre synger, både solo og flerstemt. Gjermund spiller kontrabass, mandolin, gitar og banjo. Olaf spiller tangentinstrumenter, munnspill og gitar. Pt spiller gitar. I tillegg er Gjermund bluegrass-entusiast og Olaf har lang erfaring som pop og dansemusiker. Pt er solotrubadur i visegenren, og spiller og synger også i lag med sin hustru, Velaug.

Gruppens første CD, ”Fra Jomfruland til Færder”, ble innspilt i januar 2008. Det gav mersmak. CD nummer 2, ”Fire fyrer fra fjæra”, ble innspilt i februar 2009. Pt har i tillegg spilt inn 3 soloalbum, «Stavernsviser» i 2011, «Rødt album» i 2014 og «Svart album» i 2016.

Skagerraks kystlandskap med geologi, flora, fauna, mennesker og kultur er ofte tema i tekstene. Alle er opptatt av at de som kommer etter oss, også skal få et godt liv i denne vakre og gavmilde naturen. 

Av og til forsterkes gruppen med kompetente musikere som Magne Hvilen (Kontrabass, elbass, mandolin, dobro, ukulele og diverse gitarer) og perkusjonisten Ole Jørn Johanssen.

Gruppens utpregete danofile legning gjør at man titt drar til Danmark, særlig Jylland, for eksempel når det skal øves inn nytt stoff. Flere av gruppens tekster er basert på dansk materiale. (Det hjertet er fullt av, renner munnen over med) I 2011 og 2014 var gruppen på to små turneer i Danmark. Råtne tomater har det vært lite av, og høsten 2016 er det planlagt nye konserter i Danmark.