Tweet This
Back to All Events

Moddi - Bølgen Kulturhus Larvik

Moddi

12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land. Dette er konseptet bak Pål Moddi Knutsen (29) sitt fjerde studioalbum, som kommer ut i september i år.

På sitt forrige album, spellemannsvinnende «Kæm va du?» fra 2013, gransket Moddi egne røtter med utgangspunkt i tekster fra hjemstedet Senja. Denne gangen vender han blikket utover, vekk fra det trygge og hjemmekjære.

Til alle tider, og over hele verden, har musikk blitt sensurert eller forsøkt stoppet. Da Moddi ved en tilfeldighet oppdaget den uutgitte sangen om Eli Geva, den israelske offiseren som valgte å snu ryggen til krig, bestemte han seg for å lete etter lignende historier.

”Det var en kraftfull og vakker sang, og jeg stilte meg selv spørsmålet -Hvorfor har ingen fått høre dette før nå? Svaret jeg fikk, skremte meg. Gjennom å lage dette albumet oppdaget jeg hvordan sensur finnes over alt, selv i våre deler av verden, selv i dag.”

Arbeidet med å lete etter forbudte sanger endte i et album bestående av musikk og tekster fra alle verdenshjørner: fra vietnamesisk kampsang til mexicanske narkoballader, fra samisk historiefortelling til britiske poplåter.

Mange av opphavsmennene bak sangene har blitt fordrevet eller sonet lange fengselsstraffer. Noen har sågar måttet bøte med livet, slik som chilenske Victor Jara eller den algeriske rebellen Matoub Lounes.

”Jeg vet det er en fattig trøst, men sangene deres lever videre. Dette albumet er et forsøk på å ære dem som ga alt for musikken, og hvorfor noen syntes de var så viktige å stoppe.”

Hjemmeside: www.moddi.no

Anbefales hvis du liker: musikk, vise, indiepop og post-rock

Arrangør: Bølgen Kulturhus