Tweet This
Back to All Events

Mirroring the Spectacle - Katarina Martine Marthinsen - Galleri Ask


Lørdag - Søndag 18. sep 2016 - 9. okt 2016 - 12:00 - 17:00

Katarina Martine Marthinsen er i sin kunstfaglige praksis opptatt av å synliggjøre usynlige sammenhenger som på ulike måter preger vår oppfattelse og våre handlinger, på bevisste og ubevisste nivåer.
«Mirroring the Spectacle» er en studie i menneskets evne til å ferdigstille, og en kritisk påminner om hva som er skapt av forestillingsevnen og hva man faktisk ser. En forestillingsevne som preger vår evne til å gjenfortelle, fordi vi husker hva vi er mottakelige til å se, ikke hva vi faktisk så. Kunstneren jobber med fotografiske teknikker og fremstiller motiver og installasjoner med mange lag av virkeligheter. Hun blander materialitet, tekstur og motiv i gjentagende prosesser - til man mister evnen til å skille de enkelte egenskapene fra hverandre og blir usikker på hva man egentlig står ovenfor.