Tweet This
Back to All Events

NANSET BLÅENSEMBLE - Bølgen Kulturhus

Tre av vår tids store mestere med Nanset Blåseensemble.
Nanset Blåseensemble er tilbake med ny konsert i Bølgen. Dette unike ensemblet er med sin dirigent Odd Terje Lysebo, ettertraktet over hele Europa for sitt høye kunstneriske nivå og sitt spennende repertoar.

Programmet denne gangen er av tre store komponister som aldri har skrevet før stort blåseensemble tidligere. Andre Previn har stor internasjonal anerkjennelse, både som komponist og dirigent. Han har skrevet my spennende musikk i forskjellige stilarter. «Music for Wind orchestra – (no strings attached)» ble komponert i fjor høst og får med dette sin Norgespremiere i Bølgen. Den polske komponisten Stanislaw Skrowaczewski er representert med «Music for winds», skrevet til Minnesota Orchestra for et par år siden. Skrowaczewski er kjent som en flott komponist og dirigent, og en alder av over 90 år, er han verdens eldste turnerende dirigent. Dette verket får også sin Norske førstegangsoppførelse i Bølgen.

William Bolcomb, en nålevende amerikansk komponist kjent mye for musikk av noe lettere karakter. Hans «First Symphony for Band» er et banebrytende stykke for blåsere, med relasjoner til jazz og amerikansk populærmusikk. Et spennende møte med tre store mestere.

Lørdag 23.mai 18:00
Hvor? Bølgen Storsalen


Billetter 200.00 NOK kan kjøpes via Billettportalen HER.