Tweet This
Back to All Events

Hvorfor elbilsuksess på norske veier? - Re Bibliotek

Hvorfor elbilsuksess på norske veier?

Torsdag 16. april kl. 18.00
Inngang: Gratis


Elbiler er ikke et storbyfenomen lenger. Resultatene fra elbilundersøkelsen NAF arrangerte høsten 2014 viser at 42 prosent av befolkningen bosatt i byer er positive til å anskaffe elbil, mens 37 prosent i distriktene sier det samme. Elbilen er i ferd med å etablere seg som et reelt alternativ til den konvensjonelle bilen for svært mange - også i Re. Flest assosierer elbilen med å være miljøvennlig. Det å slippe bomavgiften sees som den største fordelen ved å kjøre elbil.

Som en del av klimaforliket, ble det opprinnelig lovet at kjøpsfordelene for elbiler skulle ligge urørt frem til 2017 eller når den elektriske bilparken nådde 50.000 biler. Snart ruller det 50.000 elbiler på norske veier og norsk elbilpolitikk skaper overskrifter i utlandet. Norsk elbilforenings generalsekretær Christina Bu kommer til Re bibliotek torsdag 16. april kl. 18.00 for å fortelle om hvordan dette har gått til, hvordan salgsutviklingen har vært og hvorfor flere burde velge elbil.