Tweet This
Back to All Events

American Songbook - Nøtterøy Kulturhus

”American Songbook – på svenska” er en unik musikkopplevelse der Mikael Wiehe, Ebba Forsberg og Plura Jonsson tolker amerikanske låtskatter oversatt til svensk! 

Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits og Tom Petty er noen av navnene som får nytt liv i svensk språkdrakt. Tidligere har Mikael Wiehe og Ebba Forsberg samarbeidet om oversettelser av Dylan og Cohen på to suksessfulle album, ”Dylan på svenska” (2007) og ”Ta min vals” (2011). Trioens sistemann, Plura Jonsson, har viet sin 40-årige karriere til å overføre en klassisk amerikansk tilnærming til låtskrivning til det svenske språket i Eldkvams sanger. I Wiehe har Plura funnet en samarbeidspartner til å oversette verk fra flere av sine forbilders repertoar.

Hver og en er Plura Jonsson, Mikael Wehe og Ebba Forsberg noen av Sveriges mest særpregede og respekterte artister. Gjennom sin felles kjærlighet for amerikansk musikk har de funnet noe å samles rundt, og resultatet, forestillingen ”American Songbook – på svenska” er en unik opplevelse for musikkelskere som denne våren spiller på 27 konserthus i både Sverige og Norge, blant annet på Nøtterøy Kulturhus.

American Songbook:

TIRSDAG 10. MARS KL. 20:00

Voksne: 420,- 
Honnør: 390,-
Urijazz: 350,-
Obos: 370,-

Billetter kan kjøpes via Billettportalen HER.