Tweet This
Back to All Events

Marinemusikken med Catharina Chen

Marinemusikken deltar igjen under minifestivalen Musikkfest med Orgelbrus i Horten. I år har korpset med seg fiolinisten Catharina Chen og organist Kåre Nordstoga.

atharina Chen regnes som en av Norges mest lovende unge klassiske musikere og har vunnet utallige priser til tross for sin unge alder. Hun begynte sine fiolinstudier i en alder av 5 år – med faren som lærer. Siden 8-årsalderen har hun vært solist med mange av de største orkestrene i Norge, inkludert Oslo Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og Oslo Camerata. Catharina er etter flere TV- og radioopptredener blitt et kjent navn for musikkinteresserte i landet, og hun mottok i 2004, som den yngste musiker noensinne, den prestisjefylte og høythengende Oslo bys kunstnerpris.

Catharina studerte ved Barratt Due musikkinstitutt under Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due, og fullførte i 2009 et mastergrad/diplom-studium ved Temple University i Philadelphia under den kjente professor Eduard Schmieder. I 2012 ble Catharina ansatt som 1. Konsertmester i Operaorkesteret – Den Norske Opera & Ballett. Kåre Nordstoga er en av våre mest aktive konsertorganister. Først og fremst har han konsentrert seg om det klassiske orgelrepertoar fra Bach til Messiaen. Gjennom sine omfattende konsertserier ved Oslo Domkirke har han sammen med Terje Kvam vært med på å profilere et av våre ledende kirkemusikalske miljøer. Han har turnert i de fleste europeiske land, og har flere ruvende CD-utgivelser bak seg. Enten Kåre Nordstoga er solist eller akkompagnerer, er han høyt skattet. Han utstråler et spill der teknikk, tolkning og temperament danner en kunstnerisk syntese – raffinert, engasjerende og mesterlig. Marinemusikken lover publikum en flott klassisk konsertopplevelse i Horten kirke. Dirigent er Bjarte Engeset.

Billetter kjøpes HER. Fra 200 - 300 kr. 

Earlier Event: February 3
Forfatterlunsj: Sandefjord Bibliotek
Later Event: February 5
SVEN BERTIL TAUBE & GÖRAN FRISTORP