TOPPTUR TIL VARDEBERGET

Larvik og Omegns Turistforening

Om gruppa | 42 turforslag  6 hytter

Turen går på merket sti/vei nordover til Skautvedt og videre til Vardeberget med flott utsikt over Farris. Turen er ca 11 km. og vil ta ca 4-5 timer, avhengig av pausene du tar.

Stien er godt merket med blått, og underlaget er behagelig mot både små og store føtter. Se deg gjerne om ved Skautvedt - dette er et fint område hvor du finner ei speiderhytte og noen private hytter.

Ingen store overraskelser på tur opp til toppen. Siste bakken kan være litt bratt, men det går greit for folk i alle aldre, bare en passer litt på. 
Oppe på toppen finner du postkassa, og her er det utsikt ned mot Farrisvannet og over til Vestmarka på motsatt side. Ono ses rett over. Utsikten hemmes av en del trær, så fortsett stien mot nord til antennemasta noen hundre meter unna.  Her er utsiktenpraktfull, og her må du unne deg en pause for å svelge inntrykk, mat og drikke, og her bør du fotografere og bruke kikkerten.  Herfra ser du Delesand, Breidal og Lysebo på østsiden av Farris, og du ser til Farriseidet.

 Gir sjelefred å se så flott utsikt. 

Herfra bør du følge stien videre nordover mot Maris rønning, så mot Kringlemyr og tilbake til Skautvedt.

 

Type: Fottur, skogstur, topptur

Lengde: Ca. 8,8 km

Varighet: 3 timer, 45 minutter+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, barn

Område:

Vestfold, Skrim og Luksefjell

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,0 km4,0 km6,0 km8,0 km0100200300400125 moh.

NYTTIGE LENKER

Tour article: Vardeberget - Written by 19topper • Peakbook
Turkart

ADKOMST

Adkomst/parkering:

Parkering vest for Barkfyllinga, se kartet.
Kjørebeskrivelse: Kjør E 18 forbi Barkanlegget og ta av første avkjøring( til Kjose). I første rundkjøring tar du brått til høyre slik at du kjører mot Barkanlegget igjen og kjør 2-300 m tilbake parallelt med      E 18.  Når du nærmer deg Barkanlegget, tar en vei brått til venstre (Kleiverveien). I denne brå svingen starter turstien, og du kan parkere helt ut på høyre veikant slik at trafikk med tilhengere kommer greit forbi i svingen. God oversikt for trafikk her. En påle med blå topp viser starten på sti. (Når dette skrives, er skilting på veier ikke ferdig, så kikk etter eventuelle parkeringsforbud). Kleiverveien går videre i bru over E 18 og så videre mot Kleiver og Veldre.  

Er du glad i å sykle, kan du parkere bilen ved Paulertjønn og sykle derfra til Skautvedt og gå runden om Vardeberget derfra.

Alternativ rute:

Kjør til Kjose og parker ved første småbåthavn  eller i nærheten der på høyre side. Gå, eller sykle, grusvei østover til Maris Rønning og gå runden om Vardeberget - se kart.  Dette alternativet er noe kortere, men det blir mer vei å gå på.

Sykkelrittet Farrisrunden følger denne grusveien og terrenget fra Kjose og ned til Barkanlegget på Sky. Før de kommer til Kjose har de syklet 5,5 mil i krevende løype, og de har målgang på Nanset.

Rittet er frivillig! !

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Buss 207 Larvik - Kjose. Sjekk http://www.vkt.no for tidspunkt når buss går.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Topptur til Vardeberget" av Larvik og Omegns Turistforening er lisensiert under CC BY-SA 4.0.