MED TITOPPER´N TIL ØSTRE VEALØS

Type: Fottur, topptur

Lengde: Ca. 3,4 km

Varighet: 1 time, 30 minutter+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen

Område:

Vestfold, Skrim og Luksefjell

 

HØYDEPROFIL

0,0 km0,5 km1,0 km1,5 km2,0 km2,5 km3,0 km0200400600

ADKOMST

Det er skiltet fram til Skifjell, 7km, fra krysset ved Buer Planteskole på Ballestadhøgda. Vel framme, etter cirka 6,5 km, rett etter at du har kommet inn på grusveien ved Skifjell, må du ta til høyre innover en liten humpet vei de siste 500 hundre meterne inn til Skifjellhytta. Kjør forsiktig! Veien inn her fra krysset er skiltet "Skifjell parkering". 

Parkering:   

Kjempegode forhold. Stor tilrettelagt parkering.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

 

Skien Turlag

Om gruppa | 37 turforslag 

 

DNT Telemark

Om gruppa | 192 turforslag  19 hytter

Østre Vealøs er en av 15 Ti-toppertopper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud. Les mer her: www.titoppern.no.


Det står en stor informasjonstavle på parkeringa ved Skifjellhytta med kart over løypenettet i området. Stien til Østre Vealøs er godt skiltet og merket hele veien opp, så det skulle ikke være noe problem med orienteringa til toppen. Men som til alle andre steder du går for første gang, er det greit å være litt observant, så slipper du å overse skilter og komme på avveie. Store deler av løypa går gjennom fin, åpen furuskog, på en godt etablert sti. Nærmere toppen møter man et par flotte partier med strålende utsikt, og det er bare å nyte den frie natur. Oppe på selve toppområdet må du ta av til høyre for å komme opp på selveste toppunktet. Stien opp til det høyeste punktet er merket med et lite skilt fra hovedstien. Det er kort strekning herfra opp til trimposten og toppvarden.Det er jevn og rolig stigning i et lett og fint terreng. For det meste god sti.


Lengde: 3,4 km.Tid: cirka 1 1/2 timerHøydeforskjell: 300m


Mulighet for avstikker til Vestre Vealøs

Fra Skifjellhytta finns utallige muligheter for løypevalg gjennom et meget velutviklet stinett som omfatter mange kjente turområder i Østmarka. Har man dagen til rådighet og ønsker en virkelig lang tur, har du plenty av muligheter. Er du på jakt etter utfordringer, kan du godt kombinere turen til Østre Vealøs med andre toppturer i området. For eksempel kan en avstikker opp til Vestre Vealøs være aktuell. Det er cirka 3 km mellom østre og vestre topp.

Gramsebu: Gramsebu er Borgestadrovernes hytte vest for Østre Vealøs. Det ligger utallige arbeidstimer bak dette flotte byggverket som har blitt til glede for mange turgåere. Ta hensyn til hyttereglementet som er oppsatt i bua, og forlat hytta alltid i god stand. På denne måten kan vi alle nyte godt av dette flotte stedet. Overnatting er ikke tillatt. Området rundt Gramsebu er fantastisk flott. Her er det mye fint terreng å boltre seg i.  

Kombinasjonstur over Vealøs-toppene

Et alternativt utgangspunkt for en tur over begge Vealøs-toppene, er fra Lensmannsseter ovenfor Sneltvedt. Informasjonstavla på parkeringsplassen gir et fint overblikk over mulige løypevalg. Det kan være naturlig å legge opp løypa med først å gå oppom østre topp, men dette er hvordan man selv føler. I hvert fall gir dette en lang og god tur, i et spennende og variert terreng. Godt fottøy er å anbefale da det er noe vått og myrete enkelte steder langs løypa

 

Sist oppdatert: 27.06.2018

Med Titopper´n til Østre Vealøs av DNT Telemark. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.