ÅRDALSÅSEN 258 M.O.H.

Type: Fottur, skogstur, topptur

Lengde: Ca. 2,3 km

Varighet: 1 time +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, barn, senior

Område:

Vestfold, Skrim og Luksefjell

 

HØYDEPROFIL

0,0 km0,5 km1,0 km1,5 km2,0 km0100200300

NYTTIGE LENKER

Årdalsåsen - Topper - Ti-Toppern

ADKOMST

Vi har fått tillatelse til å bruke parkeringsplassen til Montér til parkering for de som skal til Årdalsåsen fra Moheim. Montér-bygget ligger ved Moheimkrysset, rett ved begynnelsen av Bjørkedalsveien - mot Oklungen.

Vi takker Montér Porsgrunn som stiller sin parkeringsplass til disposisjon til de som velger å gå til Årdalsåsen fra denne kanten

Andre utgangspunkt:

Høgskolen på Vallermyrene. 

Bjørkedalen, ved Flogstadtj. 

Bjerketvet, ved Hovenga - øst for Slottsbro.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

 

 

DNT Telemark

Om gruppa | 192 turforslag  19 hytter

Høyeste punktet i bymarka i Porsgrunn. Herfra har man er et stort og vidt utsyn over Porsgrunn, Eidangerfjorden og Bjørkedalen. Selv om toppen har en forholdsvis beskjeden høyde (258 m.o.h) er dette punktet et av de fineste utsiktsstedene i Grenland. På klarværsdager ser man bemerkelsesverdig lang fra denne ”lille” toppen innerst i Bymarka.

Våren 2008 kom det opp en stor fin gamme på toppen av Årdalsåsen. Gamma er et ypperlig tilholdsted om været skulle bli dårlig. Det er Turistforeningen i Porsgrunn som står bak gammeprosjektet, som også inkluderer andre tilsvarende gammer rundt omkring i Porsgrunns turområder. Dette er et ypperlig tiltak som også skoleklasser og barnehager vil kunne benytte seg av.

Ved Svinholtdammen - vest for Årdalsåsen - ligger et gammelt bjørnehi kun et titalls meter fra stien. Hiet ligger skjermet mellom bratte heng og er utformet som en hule i fjellet. Fra nordenden av dammen er det skiltet inn mot hula.

Blåmerket sti starter rett innved Jernbaneundergangen like nord for parkeringa. Her inne står en informasjonstavle med kartoversikt over løypemuligheter og ulike severdigheter innover i marka. Den første delen av løypa - opp lia - følger starten på den gamle presteveien mot Siljan, gjennom Bjørkedalen.

Et greit og fint terreng, men enkelte bratte lier med noe steinete underlag, må man beregne på turen. Ellers mye bra og god sti. På en liten del av løypa forekommer enkelte bløte partier, men dette er minimalt.

Lengde : 2 km (En vei)
Høydeforskjell : 220m.

Turmulighetene i bymarka, området mellom Vallermyrene og Bjørkedalen i øst, byr på et svært spennende og variert turlandskap. Dette bynære skogsområdet har et rikt, gjennomarbeida løypenett, med mange muligheter for egne valg av løyper. Utgangspunkter for turer inn i marka er flere.

Fra Vallermyrene:
Fra Høgskolen på Vallermyrene starter løypa innover i retning av Vannverket under Røysåsen. Stigningmessig er terrenget fra denne siden noe mer krevende, men innover åsen er det mange fine og jevne partier.
Lengde: 4 km, en vei.

Fra Bjørkedalen:
Løypa starter 200m vest for Nordre Lunde, og følger en liten traktorveien oppover mot toppen. Flogstadtjenn nær skolen er et greit utgangspunkt for turen, og ligger i kort gangavstand fra Lunde.
Lengde: 2,3 km, en vei.

 

Sist oppdatert: 27.06.2018

Årdalsåsen 258 m.o.h. av DNT Telemark. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens