Tweet This

MIDGARD HISTORISK SENTER

Midgard-historisk-senter-Bestfar-og-barnebarn-ny.jpg

Midgard vikingsenter har som oppgave å skape og formidle kunnskap om Vestfolds vikingtid. Senteret ligger like ved den vakre Borrehaugene, med Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtid. I 2007 ble det funnet avtrykk etter store hallbygninger i området, og i 2013 åpnet Gildehallen, en storslått rekonstruksjon av en vikingtids høvdinghall.

Senteret er en del av Vestfoldmuseene IKS.

Borreparken.jpeg

Levende vikingtid

Her på Midgard vektlegger vi en kombinasjon av opplevelse og solid forskning for å formidle kunnskap om vikingtiden. Vi tror på at man lærer bedre dersom man ikke bare kan lese, men også prøve ut det man lærer om. Vi søker derfor å bringe vikingtiden til live for våre besøkende.

Gildehallen

Like nord for Midgard ligger den storslåtte Gildehallen, en rekonstruksjon av en av vikingtidens store festsaler. Gildehallen ble åpnet for publikum under Vikingfestivalen 2013, og har siden vært åsted for flere flotte aktivitetsdager, gilder og festivaler. Det er mulig å booke gilder i Gildehallen for grupper som ønsker en ekte vikingopplevelse!

45424863_10156617655749871_1315752051329728512_o.jpg

Borreparken

Den nærliggende Borreparken med Nordeuropas største samling av monumentale gravhauger fra viking- og merovingertid skaper et ideelt bakteppe for å ta turen ut av hverdagen og inn i vikingtiden.

Prøv deg som viking

Midgardsenteret har også en egen vikinglekeplass, der man kan oppleve lek og moro på vikingvis. Man kan prøve seg på både bueskyting og øksekasting, og kubbespill, tautrekking og mye annet moro for både store og små.

Utstillingene

På Midgard får du oppleve ulike utstillinger med spennende temaer til ettertanke. Hvordan var det å leve for 1000 år siden? Hvordan påvirker vår eldre historie det nåværende norske samfunnet? Hvor mye har mennesket og samfunnet egentlig forandret seg gjennom århundrene?


Omvisninger

Midgard har også kunnskapsrike og engasjerte guider og formidlere, som gjør besøk i utstillingene, Borreparken, Gildehallen eller den nærliggende Borre Kirke til en spennende ferd i historien.

Arrangementer

Hvert år foregår det ulike arrangementer på Midgard. Forskere og andre kunnskapsrike mennesker holder foredrag om aktuelle temaer, vi arrangerer vikingfestival, vinter- og høstferiemoro for de yngre, og mye annet!


Kafé

Kafeen på Midgard har nydelig utsikt over Borreparken. Det er et perfekt sted å slappe av etter en omvisning, men man kan også ta turen for en kaffe, is eller vaffel etter en tur i Borreparken eller på Kyststien.

Vi ønsker alle hjertelig velkomne til en tur tusen år tilbake i tid –

Vikingtiden er ikke langt unna!