Tweet This
 

Larvik kommunes kyststrekning kryr av fine badestrender og har flere sandstrender enn alle de andre kommunene i fylket til sammen. Vi har derfor valgt å trekke frem bare et fåtall av Larviks beste strender. De strendene vi har omtalt i de andre kommunene har vi rangert som de beste i den enkelte kommune. Når det gjelder Larvik har vi bare valgt å konsentrere oss om å omtale et knippe strender som representerer kvaliteten på Larviks badeplasser. Her er det altså mange flotte strender som ikke blir omtalt fordi vi må begrense en allerede omfattende artikkel.

 

Kjerringvik er en perle ytterst i Sandefjordsfjorden. Her finner du 2 flotte sandstrender - på begge sider av moloen som går ut til Fornet. Det er badeflåter på begge sider. På nordsiden har badeflåten også stupebrett. Her er det også stupebrett i fjellet. Ute på Fornet er det massevis av flotte svaberg og bademuligheter. Flott badetrapp på sørsiden. På østsiden er det en privat badeplass som du ikke kan benytte (skiltet). Flott utsikt over området fra Seilbåtfjellet. Trapper opp fra Kjerringvikveien. Fasiliteter: Stupebrett, to badeflåter, en med stupebrett, toalett, vannkran på moloen, utedusj og vannkran sør på Fornet, søppeldunker og båthavn med noen gjesteplasser.

 

Ulastrand i Ula er nok turistmagnet nummer en, hva gjelder badeplasser, og ikke uten grunn. Fantastisk naturperle med eksotisk lagune, fargesterke svaberg, hvit finkornet sand og fantastisk havhorisont ut til Skagerrak. Stranden er nok ikke bare Vestfolds beste sandstrand, men kanskje landets beste. Her er det flust av fasiliteter som badeflåte, sandvollyballbane, restaurant og kiosk, toaletter og søppeldunker. De fleste ligger på den myke sanden eller på svabergene her, men det finnes også noen partier med små gressflater. I Ula sentrum (10 min rusletur fra stranden) er det en sommeråpen dagligvarebutikk. Kjør på riksvei 303 mellom Larvik og Sandefjord. Ta av i avkjørsel som er skiltet til Ula og følg veien nesten helt til Ula sentrum hvor det er skiltet vei til Ulastrandens parkeringsplass.

 

Sandvika er et fantastisk flott ukjent badested litt nord for Ula. Den 40 meter brede stranda har nydelig natursand og ligger innerst i en liten vik omkranset av digre glattskurte svaberg og grønn skog.

Mørkeblått vann oppblandet med skjellsand gir havet et flott utseende i sommersola. Det er noen mindre steiner ute i vannet og det blir ganske fort dypt. Det er mulig å ankomme stedet med egen båt, men det er vanskelige fortøyningsforhold på grunn av en del større steiner ute i vannet og en del bølger og dønninger. Større båter bør ankre opp lengre ute og ro inn med lettbåten. Det er sti fra Ula til Sandvika, men vær oppmerksom på at det er mye steiner i stien og derfor lite egnet for barnevogn eller lignende. Ingen fasiliteter her, men Ula har det du trenger.

 

Ølbergholmen. På Ølbergholmen er forholdene de aller beste for en hyggelig dag på stranden. Her ligger en av Vestfolds beste sandstrender samt et fantastisk naturområde med fargesterke svaberg og flere fine høyder du lett kan klatre opp på for å skue mot innseilingen til Larvik og Viksfjord eller ut mot Svenner fyr. Ølbergholmen ligger helt på sydtuppen av Eftang-halvøya og er et friområde og et yndet utfartssted for så vel båtfolk som for «landkrabber». Ølbergholmen er svært familievennlig. Området er meget godt tilrettelagt med grillplasser og benkebord. Det er enkelt å finne frem til Ølbergholmen. Du kjører riksvei 303 mellom Sandefjord og Larvik. Ta av i avkjørselen hvor det er skiltet mot Ula. Etter det tar du første avkjørsel til høyre og følger denne helt til enden hvor du blir møtt av en parkeringsplass. Herfra er det spasertur på fem minutter til stranden.

 

Gonsbukta badested. Gon ligger ca 4 km fra Larvik sentrum på østsiden av Larviksfjorden. Følg Gonveien til du kommer til parkeringsplassen. I Gonsburkta finner du en flott sandstrand. Litt lenger sør er den et fint friområde med massevis av glattskurte svaberg og stupebrett. Gon camping ligger flott til innerst i Gonsbukta. Fasiliteter: Kiosk på campingen, badeflåte, stupebrett, toalett og søppeldunker.

 

I motsetning til de andre byene i Vestfold har Larvik flere gode badestrender midt i byen. Bystrendene Tollerodden, Mariusstranden og Batteristranden er fullt på høyde med de beste strender langs Larvikkysten.  

Batteristranda på Langestrand er en flott populær sandstrand midt i byen og helt innerst i Larviksfjorden. Ved siden av stranda finner du Kjøpesenteret Fritzøe Brygge med mange butikker og spisesteder.

 

Corntin er Staverns fineste og mest populære badested. Stranden ligger på området til Fredriksvern og har flott sand og det er meget langgrunt. Et stykke ut finner du en badeflåte. Ute på odden til venstre finne du massevis av svaberg og et digert stupetårn. Følg stien til venstre når du kommer til stranda. Denne stien er ikke egnet for barnevogn. På høyre side av bukta finner du minnehallen, et flott monument til minne om sjømenn som døde under 1. og2. verdenskrig. Innenfor stranda, på området til Fredriksvern er det store gressletter for soling og lek. En fin, mindre sandstrand finnes til høyre på innsiden av gjerdet før du kommer fram til Corntin.

 

Kjærstranda på Brunlaneskysten (mellom Stavern og Nevlunghavn) er en svær og typisk klassisk sandstrand av det veldig gode merke. Synet av Kjærstranda får deg lett til å tenke på strender på sydligere breddegrader. Kjærstranda ligger i tilknytning Kjærstranda Camping, så alle fasiliteter er dekket her.

 

Svenner. Holmene og øyene rundt fyrstasjonen Svenner er et badeparadis uten like. Og det er ikke bare svaberg her, det er også et par svært gode sandstrender. Vannet er klart og salt, og du kan svømme mellom alle skjær og holmer i små og trange sund. Det går en rutebåt daglig mellom Stavern og Svenner i sommersesongen. Les mer om Svenner i egen artikkel på side 

 

Nevlunghavn er en av hovedattraksjonene på Brunlaneskysten. Nevlunghavn har to flotte sandstrender som ligger på hver sin kant av denne sjarmerende «fiskelandsbyen». Gangavstand til begge strender. Oddanesand er en av Norges beste sandstrender. Omrestranda som ligger til venstre i det du kjører inn til Nevlunghavn er en svært barnevennlig og langgrunn sandstrand. Begge strender mangler ingen fasiliteter – det strendene ikke har, finnes i Nevlunghavn.

 

Omlidstranda består egentlig av fire forskjellige sandstrender innenfor samme område på totalt 15 mål med sandstrand. Strendene ligger i tilknytning til Omlidstranda Camping. Det er fantastiske sandstrender her og det hadde vært vanskelig å lage en «beach-guide» for Vestfold uten og tatt med Omlidstranda i artikkelen. Strendene er langgrunne. Fotballøkke, vollyballbane gjør at ingen skal behøve å kjede seg. Badestrendenes innbyrdes plassering gjør at man nesten uansett hvilken kant det måtte blåse fra, vil finne le på en av dem! For noen år siden investerte Omlidstranda i egen strandrensemaskin, og ukentlig sørger maskinen for "preparering" av strendene og fjerner rusk og rask. I følge de faste gjestene på stranda kan du se «verdens vakreste solnedgang» når sola en vakker sommerkveld går ned i vest over Langesund.